Rekordni prosinac najuspješnije turističke godine grada Rijeke

RIJEKA - Prema podacima Turističke zajednice grada Rijeke ukupni turistički rezultati iz prosinca nadmašili sva očekivanja turističkih djelatnika.

Broj dolazaka nadmašio je rezultate rekordne 2019. godine za 38%, dok je broj dolazaka stranih gostiju porastao za impozantnih 48%. Trend velikog rasta zabilježen je i u segmentu ostvarenih noćenja koja su narasla za 24%. U tom povećanju najznačajniji udio ostvarili su strani turisti čiji se broj noćenja povećao za 32%.

Rijeka je  kao destinacija ostvarila godišnji rast od 10% u dolascima i 22% u noćenjima. Nakon krize s pandemijom korone, velik broj privatnih investitora odlučio je pokrenuti nove investicije ili proširenje postojećih smještajnih kapaciteta, što je bio jedan od ključnih elemenata ovakvog rasta statističkih pokazatelja u Rijeci. Upravo iz te činjenice proizašlo je povećanje broja noćenja u privatnom smještaju za 15%.

Uz tradicionalne goste iz Njemačke i Austrije koji bilježe kontinuirani rast i dolazaka i noćenja, probudila su se nova tržišta pa je veliki porast zabilježen s tržišta Poljske, Slovačke i Češke.

Investiranje u obnovu muzeja, stvaranje novih atrakcija u Rijeci, privlačenje kruzing gostiju, investiranje u smještajne kapacitete, marketinško djelovanje na ciljanim tržištima te poticajne akcije nagrađivanja vjernosti posjetitelja polučilo je rezultate, poručuju iz TZ grada Rijeke.

Grad Rijeka