Rekordni broj posada u Biogradu na startu najjačeg jedriličarskog natjecanja u Hrvatskoj!

Cro Melges 24 Cup u Biogradu, ili kako neki vole reći - "hrvatska jedriličarska liga prvaka" na startu okuplja čak 22 posade!

Natjecanje kreće ovaj vikend - 2. i 3. ožujka, a jedriličarski klub Briva ugostio je više od od 100 jedriličara i jedriličarki među kojima se nalaze i velika imena hrvatskog jedrenja poput Karla Kureta, Ante Ćesića, Tomislava Bašića, Ivana Kljakovića Gašpića, Ante Botice.

- Naša CRO Melges 24 priča koja uspješno traje već četvrtu godinu započela je upravo u Biogradu 2021. godine. Kao predsjednika Hrvatskog udruženja klase Melges 24 veseli me što svake godine širimo bazu posada koje dolaze na regate Cupa. Konkretno, Biograd CRO Melges 24 Cup je u svojem prvom izdanju imao 10 posada na startu, a ovogodišnja regata ima 22 prijave. U jako kratkom vremenu narasli smo više od 100 posto što pokazuje koliko je jedrenje u monotipu postalo privlačno za naše jedriličare - poručio je Luka Šangulin, član organizacijskog odbora regate.

Za ovu je godinu planirano sedam regata koje će se održati diljem obale, od Opatije do Splita. a apsolutni vrhunac sezone bit će Europsko prvenstvo za klasu Melges 24 u Splitu koje je na rasporedu krajem rujna i početkom listopada.

J.T.