FOTO Srušen apsolutni kišni rekord u Rijeci - Fotograf s Krka snimio čudovišnu oluju!

Sinoćnje sumnje nažalost su se ostvarile. Dosadašnjim rujanski rekordima u Crnom Lugu, Delnicama, Kutini, Ogulinu i Pločama priključio se još jedan. U Rijeci!

Prema podacima mjerenja na glavnom meteorološkoj postaji DHMZ-a u četvrtak, 29. 9. 2022. u 8 sati izmjeren je novi rekord u dnevnoj količini oborine! I to ne samo rujanski, nego apsolutni rekord! Čak 287,5 mm ili litara po četvornome metru! Naravno, ovo su još neslužbeni podaci, koje tek trebaju provjeriti klimatolozi DHMZ-a.

Foto: HTV screenshot

Na riječkoj meteopostaji nikad do sad nije izmjerena veća dnevna količina oborine - od 8 sati jučer do 8 sati danas. Dosadašnji rekord bio je 248,9 mm, izmjeren 30. rujna 2013. godine.

Inače, veći apsolutni dnevni rekordi od najnovijeg riječkog na hrvatskim meteorološkim postajama zabilježeni su samo u Gospiću - 313,6 mm, Crikvenici 315,0 mm i Zadru 352,2 mm.

Kao da je nije bilo dosta ovoga rujna, kiša će povremeno padati i tijekom njegovih posljednjih dana. Štoviše, ponegdje i dalje i obilnija, pa se ne smije isključiti i dodatne nevolje. Stoga prognostičari DHMZ-a u europskom MeteoAlarm sustavu i na svojim internetskim stranicama već danima objavljuju upozorenja - za ovaj četvrtak u dijelu Hrvatske narančastog - drugog od tri moguća stupnja.

Dodatnih poteškoća na Jadranu će biti i zbog često jakog, gdjekad i olujnog vjetra.

Stabilnije, sunčanije i mirnije slijedi nam od vikenda, kaže Zoran Vakula za HRT.

Fotograf s otoka Krka snimio je olujne oblake koji su donijeli neviđeno nevrijeme u Rijeci i okolici.

Posted by Crometeo on Wednesday, September 28, 2022

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

TRAGEDIJA U RIJECI Muškarac poginuo u bujici, voda prodrla u zgradu policije i gimnaziju
Rijeku je večeras pogodilo strašno nevrijeme, koje je, kako smo već pisali uzrokovao bujične poplave. Poplavljen je cijeli centar grada. Riječka policija izvijestila je nažalost o tragediji koja se dogodila posljedično s nevremenom. Naime, u 19.30 sati dobili su dojavu da je pronađeno beživ…
Jak grmljavinski pljusak potopio Grad koji teče
Riječko područje večeras je pogodilo nevrijeme sa snažnom kišom. Istramet javlja o jakom grmljavinskom pljusku Jak grmljavinski pljusak trenutno na moru kod Rijeke. ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️https://t.co/vYlozZdjwF pic.twitter.com/hKXwpD1DDT — IstraMet (@IstraMet) September 28, 2022 Mnoge ulice i ces…