Rekordan broj UCI WorldTeam timova na ovogodišnjem CRO Raceu

Sedmo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race održat će se od 27. rujna do 2. listopada te će u Hrvatsku dovesti rekordan broj UCI WorldTeam timova – čak osam ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije.

CRO Race će i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije koji će voziti trasu dugu više od 1.000
kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Start prve etape već je potvrđen te će Osijeku ponovno pripasti čast da bude prvi grad domaćin, dok će utrka kao i dosad završiti u Zagrebu. Organizatori utrke na čelu s proslavljenim hrvatskim biciklistom Vladimirom Miholjevićem još uvijek dogovaraju detalje oko potvrda preostalih gradova domaćina etapa te uključivanja pokrovitelja i sponzora.

– Drago mi je da i ove godine pomičemo ljestvicu kvalitete CRO Racea dovođenjem čak osam UCI World timova, čime ponovno potvrđujemo ozbiljnost naših namjera da CRO Race nastavimo pozicionirati kao jedno od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj. Uostalom, sa šest etapa u 6 dana duljine preko 1.000 kilometara već smo najveća hrvatska sportska manifestacija. CRO Race zaista ima sve preduvjete da u Hrvatskoj bude tretiran kao projekt od iznimnog značaja i jedan je od nekoliko istaknutih događanja važnih za promociju Hrvatske u svijetu pa vjerujemo da će i
ovogodišnje izdanje biti prepoznato na najvišim razinama. Neizmjerno smo zahvalni onim partnerima i pokroviteljima koji su već potvrdili da će i ove godine biti uz nas u organizaciji projekta, a još uvijek radimo na zatvaranju cijele financijske i organizacijske konstrukcije. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer nas po svim pokazateljima čeka najbolje izdanje utrke dosad – istaknuo je Vladimir Miholjević, direktor tvrtke Top Sport Events koja stoji iza organizacije svih šest dosadašnjih izdanja utrke CRO Race.

Foto: CRO Race

CRO Race jedinstven je projekt jer nijedno sportsko događanje ne pretvara cijelu Hrvatsku u sportsku arenu, dok se kadrovi gradova, kulturne baštine
i iskonskih prirodnih ljepota emitiraju se u svim dijelovima svijeta, a upravo to je posebnost biciklizma koji osim sportskih uzbuđenja ima kapacitet pokazati i dati više od toga.

Utrku će i ove godine pratiti gldatelji 190 država Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Azije, Afrike i Australije u prijenosu i snimkama na Eurosportu te zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. Čak devet od ukupno 22 tima koji trenutno nastupaju na Tour de Franceu nastupit će i na CRO Raceu.

I ove će godine biti organiziran Kids CRO Race, utrka za djecu od 9 do 12 godina na virtualnim trenažerima koja se provodi u suradnji sa školama s ciljem poticanja mlađih generacija na sport i rekreaciju. Mladi će se natjecati u Osijeku kao gradu starta prve etape te u gradovima ciljevima ostalih pet etapa, a ukupni će pobjednik biti proglašen na glavnoj pozornici u Zagrebu.

Više informacija o utrci, timovima, biciklistima i dr. bit će dostupno na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru te Instagramu, kao i na službenoj internetskoj stranici www.crorace.com.

J.K.