Rekordan broj atletičara na Prvenstvu Dalmacije u krosu

ZADAR - U organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije u park šumi Musapstan održano je pojedinačno Prvenstvo Dalmacije u krosu u svim dobnim uzrastima. Nastupilo je više od 170 atletičara iz Zadra, Knina, Šibenika, Makarske i Splita, a klubovi sudionici bili su: AŠK Zadar, AK Hajduk, ASK Split, AK Alojzije Stepinac Zadar, AK Knin, AK Sveti Marko Makarska, AK Šibenik i AK Olympionik Zadar.

Najbolji u svim kategorijama nagrađeni su medaljama za ostvarene plasmane, a svi sudionici medaljom za sudjelovanje u krosu. 

- Jako sam zadovoljan organizacijom krosa. svim trkačima mjerilo se vrijeme što je rijetkost na krosevima. Staza je bila odlična kao i protokol održavanja. Čestitam sudionicima, klubovima, sucima i trenerima, koji marljivo treniraju i stvaraju nove atletske šampione - rekao je predsjednik Dalmatinske atletske lige Stjepko Vodanović

- Iako smo imali rekordan broj sudionika, kao domaćini smo očekivali  veći broj klubova i atletičara. Kraj  je atletske sezone, a kros trčanje je prilika da se i oni atletičari kojima specijalnost nije trčanje dužih pruga okušaju u trčanju koje je baza razvoja atletičara. Bez aerobnih trčanja nema ni velikih atletskih rezultata -  istaknuo je Slobodan Miolović predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije.

D.G.