Rekonstrukcija rive u Gradcu dio je ovdašnjih opsežnih radova!

Od silnih radova koji su u tijeku u Općini Gradac ovdje možete vidjeti rekonstrukciju gračke rive i šetnice prema Vodicama.

Općina Gradac donijela je Plan upravljanja pomorskim dobrom koji se sada radi za razdoblje od 2024. do 2028. godine. U njemu se propisuje način upravljanja, a sadrži i plan održavanja, dohranjivanja plaža te gradnje na pomorskom dobru.

Što se tiče stavke čišćenja plaža na području općine, planira se 140 tisuća eura, a za čišćenje podmorja 3000 eura. Postavljanje zaštitnih brana za kupače vrijedno je 70 tisuća eura za naredno razdoblje, a postavljanje spremnika za prikupljanje otpada 3000 eura.

Za izgradnju podesta i igrališta za vaterpolo Ulica Obala (ispod hotela Sunce) planira se 80 tisuća, a za izgradnju šetnica u naselju Gradac 1,25 milijun eura. Izgradnja šetnica u naselju Brist Miošići-Litnoga, Pakline-Blatnice predviđena je na 450 tisuća, u naselju Podaca Punta-Viskovića vala, Lučica Morenia, Morenia-Kuk 530 tisuća, u naselju Zaostrog od kampa Dalmacija do Kuka 150 tisuća, a u naselju Drvenik Donja Vala istočni dio, Drvenik Zaostrog, Lučki brig-Vira 1,48 milijun eura.

Održavanje/ rekonstrukcija šetnica u naselju Gradac Ulica Obala – Trg Soline procijenjeno je na milijun eura, održavanje / rekonstrukcija šetnica u naselju Brist Blatnice, ispod hotela Riva 230 tisuća, održavanje / rekonstrukcija šetnica u naselju Podaca Viskovića vala 150 tisuća, održavanje / rekonstrukcija šetnica u naselju Zaostrog Ulica hrvatskih domoljuba 250 tisuća, te održavanje / rekonstrukcija šetnica u naselju Drvenik Donja Vala-zapadna obala, Puntin-Gornja Vala, 350 tisuća eura.

Za održavanje i sanacija pera i mulova Ledara, Mačiluša, Čmilje, Močila, Viskovića vala, Riva Brist, Bošac, Riva Gradac, Rudari Gradac namijenjeno je 520 tisuća eura.

J.T.