Rekonstrukcija riječke rafinerije trebala bi biti gotova do travnja

RIJEKA - Radovi na projektu nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka teku prema planu i trebali bi biti završeni do početka travnja. Završeno je više od 70 posto projekta koji obuhvaća projektiranje, nabavu i izgradnju postrojenja.

Dio radova zbog kojih je privremeno obustavljen rad rafinerije trebao bi biti završen u najavljenom roku, do početka travnja.

U projekt nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka Ina je uložila više od četiri milijarde kuna. Uz izgradnju novih postrojenja, od kojih je najvažnije postrojenje za obradu teških ostataka, bit će rekonstruirana i postojeća postrojenja.

U siječnju je ugradnjom nove Stripper Product kolone obavljen važan dio radova nadogradnje ključne opreme na postrojenju hidrokrekinga.

- Ugradnja Stripper Product kolone izvršena je u skladu s planom, na siguran način, unutar jednog radnog dana i bez utjecaja na ostale aktivnosti projekta nadogradnje rafinerije - objavili su u Ini.

Time su ostvarene mogućnosti za nastavak radova kao što su ugradnja spojnih cjevovoda, elektro-instrumentacijski radovi te ostali radovi potrebni za dostizanje mehaničke gotovosti hidrokreking postrojenja, koji se očekuju u predstojećem razdoblju, piše Rijeka Danas.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mađarski menadžment INA-e obišao radove na nadogradnji Rafinerije nafte Rijeka: “INA ugovorila 14 brodova koji će dopremati derivate”
S ciljem što bržeg dovršetka Projekta nadogradnje Rafinerije nafte Rijeka, trenutačno najvećeg i najvrjednijeg industrijskog projekta u Hrvatskoj u koji INA ulaže oko četiri milijarde kuna, obustavljena su procesna postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka. Privremeni zastoj zbog modernizacije rafinerij…