Regata Jabuka zbog epidemiološke situacije otkazana za bolje vremena

VODICE – Uprava Jedriličarskog kluba Tijat u organizaciji ovog natjecanja pridržavala se „Smjernica organizatorima jedriličarskih natjecanja” izdanih od HJS od 28. kolovoza 2020.

– Ne bi bilo organizirano svečano otvaranje i zatvaranje regate, kao nikakvo grupno druženje sudionika tijekom samog trajanja regate i bez ceremonija dodjela nagrade. Nagrade najboljima bile bi dodijeljene po posebnim protokolima bez publike. Postavljeni bi bili punktovi sa sredstvima za dezinfekciju, a svim sudionicima podijelili bi zaštitne maske. Prijava na regatu bila bi online, a regatni ured bi bio otvoren za podjelu materijala uz posebne mjere – rekao je za Info Vodice Stanko Skočić, predsjednik JK Tijat.

Dopis je poslan Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije 28. rujna ove godine, a očitovanje je stiglo jučer. Naime, u kontaktu s epidemiolozima donesena je preporuka da se natjecanje odgodi za neka bolja vremena.

Kako se na regati očekuje sudjelovanje cca 300-350 jedriličara, sukladno Odluci stožera civilne zaštite RH Stožer od 25. listopada 2020. godine o nužnim epidemiološkim mjerama kojom je određena zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 50 osoba na jednom mjestu.

Stožer Civilne zaštite Šibensko-kninske županije, kontaktirao je epidemiološku službu Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja se referirala na ranije izneseno stajalište po kojem se zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano uz bolest COVID-19 smatra da nije primjereno održavanje javnih događanja i okupljanja na kojima je nazočan veći broj osoba od dopuštenoga, posebice onih koji nisu od strateške gospodarske i druge važnosti za zajednicu. S tim u vezi, Stožer je predložio odgađanje održavanja regate na predloženi način.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Reportaža s regate Jabuka – Vjetar, noć, dugotrajno jedrenje: Samo za odlikaše!