Red, rad i Povljana - općina od mještana traži da urede svoje okućnice!

Općina je mještanima dala i rok i to do 31. svibnja do kada okućnice imaju biti uređene sukladno Odluci o komunalnom redu!

Nema šale kad je ljepota mjesta u pitanju na otoku Pagu, točnije u općini Povljana gdje špicu turističke sezone namjeravaju dočekati lijepi i uredni.

Članak 9. Odluke o komunalnom redu kaže kako su vlasnici, odnosno korisnici zgrada i neizgrađenog građevinskog zemljišta dužni održavati dvorišta, vrtove, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište, te druge površine uz javne površine, urednima i čistima.

Dvorišta, vrtovi, neizgrađeno građevinsko zemljište i druge površine moraju se koristiti sukladno njihovoj namjeni, te s njih ne smiju dolaziti nikakve štetne emisije na javne površine, susjedne zgrade i druge objekte.

Na prostorima dvorišta, vrtova, zelenih i drugih površina u privatnom vlasništvu uz javne površine zabranjeno je odlagati komunalni i drugi otpad, a posebice stare automobile, strojeve, električne i druge aparate i predmete iz kućanstva, građevinski šut, daske, dotrajale predmete i drugo, što narušava i nagrđuje izgled okoliša, te spaljivati sve vrste otpadnih tvari.

Ako se dvorišta, vrtovi, zelene i druge površine zgrada, neizgrađeno građevinsko zemljište, te druge površine uz javne površine, ne održavaju urednima i čistima, komunalni redar naredit će njihovom vlasniku, odnosno korisniku otklanjanje uočenih nedostataka.
Ako vlasnik, odnosno korisnik prostora iz prethodnog stavka u ostavljenom roku ne postupi sukladno nalogu komunalnog redara, ti će se nedostaci otklonit putem treće osobe na trošak vlasnika.

J.T.