RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Kozice na dalmatinski

Ako bi mogla birati što mi je draže, škampi ili kozice, jednostavno se ne bi mogla odlučiti.

Ono što im je također zajedničko – je dobra dalmatinska ričeta s čašom Pošipa! Ljepota dalmatinske kuhinje leži upravo u jednostavnosti.

Bilo da ih Pošipom zalijete ili ih začinite, nećete pogriješiti !

Potrebno vam je:

1 kg kozica

1 luk

1 dcl maslinovog ulja

1 čaša bijelog vina

Ožičica konzerve

Česan

Petrusin

2 ožice krušnih mrvica

Sol i papar

Foto: Katija Guljelmović

Priprema:

U široku posudu ulijte maslinovo ulje, na kojem blago zapržite sitno sjeckani luk.

Dodate konzervu i nakon minute, stavite očišćene kozice i lagano ih okrećete dok se činu.

Zalijete vinom, posolite i poparite.

Pospite sitno rezanim česnom i petrusinom i krušnim mrvicama.

Lagano protresite posudu i kuhajte 15 minuta.

Ako vam je šug gust, razblažite ga s ribljim temeljcem ili vodom.

U slast !

Katija Guljelmović