REAGIRALA INA: "Mi nismo odgovorni za zagađenje u Ližnjanu!"

LIŽNJAN - More je ovog vikenda mazutom prekrilo plaže jugoistočne obale istre. Hrvatsko-mađarska kompanija INA oglasila se povodom zagađenja mora u istarskom Ližnjanu.  

- Povodom više medijskih objava vezanih uz onečišćenje mora na području Ližnjana, željeli bismo naglasiti kako u Rafineriji nafte Rijeka nije zabilježeno nikakvo istjecanje ugljikovodika u more.

Također, podsjećamo da je Rafinerija nafte Rijeka završila s obustavom postrojenja 4. studenog 2022. zbog provođenja radova na projektu nadogradnje rafinerije.

Slijedom navedenog, ne postoji mogućnost da bi Rafinerija nafte Rijeka mogla biti odgovorna za ekološki incident u Ližnjanu - poručili su iz INA-e.

Podsjetimo, Morski HR je među prvima izvijestio o zagađenju mora mazutom u istarskom Ližnjanu koje se dogodilo u nedjelju, a čije podrijetlo je nepoznato. Nemogući vremenski uvjeti otežali su uklanjanje onečišćenja mora i morskog okoliša, pa se tome pristupilo tek nakon vikende.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Nemogući vremenski uvjeti otežavaju uklanjanje onečišćenja mora i morskog okoliša kod Ližnjana
LIŽNJAN - Lučka kapetanija Pula izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o površinskom onečišćenju mora i morskog okoliša ugljikovodicima, kod Ližnjana. Dojava o onečišćenju u LK Pula za…