Razvoj inovativnih tehnologija za održivost Jadranskog mora

ŠIBENIK – Jadransko more suočava se s velikim utjecajima prekomjernog izlova i zagađenja. Kruti otpad, izravno ispuštanje otpadnih voda i onečišćenje naftom ključni su negativni čimbenici za propadanje obalnih i morskih ekosustava.

U okviru provedbe projekta Innovamare (Interreg Program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska) na kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao pridruženi partner održat će se online Okrugli stol kojeg organizira projektni partner Unioncamere del Veneto iz Italije.

InnovaMare je strateški projekt kojim bi se trebao razviti i uspostaviti model inovacijskog ekosustava na području podmorske robotike i senzora za potrebe sektora praćenja i nadzora s misijom orijentiranom na održivost Jadranskog mora

Tema događaja je razvoj inovativnih tehnologija za održivost Jadranskog mora i obraća se prije svega kreatorima i sudionicima kako bi se olakšala rasprava, prijenos znanja i dobre prakse u strateškim područjima plave ekonomije i tehnologija.

Okrugli stol će se održati putem ZOOM platforme 18. i 19. veljače 2021. s mogućnošću registracije najkasnije do 17. veljače 2021.

Svi koji su zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti OVDJE.

Organiziran je simultani prijevod pa će događaj biti moguće pratiti na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku.

Napomena za sudionike je da će događaj biti sniman.

Za one koji žele saznati više o projektu, to mogu učiniti OVDJE.

Dnevni red Okruglog stola Innovamare

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Međunarodni stručnjaci upozorili: “Veliki je rizik da se Jadransko more pretvori u morsku pustinju!”
Kakav je utjecaj onečišćenja okoliša na hranu iz mora?