Ravnateljstvo Civilne zaštite: "Ovo su posljedice obilnih oborina na zadarskom području"

Sa smanjenjem količine kišnih padalina došlo je do opadanja vodostaja i normalizacije stanja vodostaja na zadarskom i ninskom području uz rijeke Ričinu i Miljašić Jarugu, priopćilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

I danas se na području Grada Nina provode aktivnosti sanacije posljedica obilnih oborina i izlijevanja vodotoka Miljašić jaruge - čišćenje prometnica i sanacija stambenih i poslovnih objekata koji su bili poplavljeni.

Na terenu su djelatnici Službe civilne zaštite Zadar, načelnici Stožera civilne zaštite grada Nina i općine Vrsi, kao i vatrogasci DVD-a Pljusak.

U tijeku je isporuka 25 isušivača koje su, na zamolbu Stožera civilne zaštite Zadarske županije, iz Ravnateljstva robnih zaliha dostavili pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

O situaciji na zadarskim otocima, Civilna zaštita, kao i ni jedna druga služba, ni danas nije objavila - ni riječi...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OŠTEĆENE ŠKOLA I CRKVA Otok Iž jučer gotovo nitko nije ni spomenuo, iako je najviše nastradao u poplavi!
IŽ - Rekordna količina oborina za ožujak, bila je u noći s nedjelje na ponedjeljak kobna za imovinu Ižana, pa gotovo i nema kuće koja nije oštećena. Točnije, 30-ak kuća iz čijih je zidova izbijala voda, škola, župni ured, dućan, skladišta... SVE je bilo pod vodom, no o tome u