Ravnatelj Lučke uprave: "Rijeka postaje potpuno novi grad i jaka kontejnerska luka na Sjevernom Jadranu"

RIJEKA - Riječka luka za dvije godine postaje jaka kontejnerska intermodalna luka na Sjevernom Jadranu!

Zagrebačka obala – jedan od najvrijednijih i najiščekivanijih projekata vezanih uz Rijeku odvija se po planu, sukladno koncesijskom ugovoru i sukladno obavezama, kaže Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka za Radio Rijeku.

Očekuje se rušenje objekata unutar Zagrebačke obale u sljedećih mjesec i pol dana, a novi koncesionar već je zaposlio više od 20 osoba te krenuo u nabavku tehničke opreme, prije svega kontejnerskih mostova, kaže Vukorepa te dodaje kako će novi terminal operativno početi s radom početkom 2025. godine.

– Kada smo krenuli u ovu priču negdje 1999. godine, nakon gašenja kontejnerskog terminala nitko nije vjerovao u novi početak. Uveli smo prvu komercijalnu liniju 2002./2003. te smo 2005. godine dostigli najveći promet TEU u bivšoj Jugloslaviji koji je Jugolinija ostvarila 1989. godine. Pronašli smo strateškog partnera te ćemo doseći preko 400 tisuća TEU ove godine.

Prošli godine smo popisali ugovor sa APM Terminals-om, sestrinskom kompanijom Maersk Shipping i jednim od najvećih terminal operatora u svijetu.

Sada je došao je prvi čovjek Maerska u Vladu Republike Hrvatske s kojim smo sudjelovali na projektu koji je predstavljen prošli tjedan. Kada sve ovo vidimo znači da smo na dobrom putu i imamo podršku svih. Treba nam još dvije godine da sve ovo zaživi - izjavio je za Radio Rijeku Denis Vukorepa.

D.G.