RAT SPREJEVA Kukasti križ na antifašističkom spomeniku u Puli

Ova sramota osvanula je na spomen ploči koja slavi bratstvo Hrvata i Talijana u otporu spram fašizmu!

Nacistički je simbol osvanuo a na fasadi zgrade Hotela Riviera u Puli, točnije na njenom sjevernom pročelju u Ravenskoj ulici. Memorijalna ploča posvećena je antifašističkom bordu Uldericu Mardeganiju - Carlu.

- Grad Pula – Pola najoštrije osuđuje vandalski čin skrnavljenja memorijalne ploče posvećene antifašističkom borcu Uldericu Mardeganiu - Carlu u Ravenskoj ulici kao i uvredljivi grafit ispod nje - odgovorili su iz Grada, no spomenuti simbol nisu uklonili jer je pošaran na ploči koja se nalazi na privatnom posjedu.

I dok su tako institucije plivale u moru pravnih zavrzlama stvar je u ruke uzela još jedna osoba sa sprejem u rukama te prešarala kukasti križ. Ovo naravno nikako nije rješenje jer se nagrđivanje prostora nastavlja, no tako je to kad su institucije spore i nemoćne djelovati.

Foto: Screenshot/Istra24/Manuel Angelini

Problem je na kraju, srećom, riješio upravo onaj u čijem je dvorištu došlo do "rata sprejeva" a to je vlasnik zgrade. Arena Hospitality Grupa jutros nam je, naime, potvrdila da je grafit trajno uklonjen, navodi Istra24.

J.T.