RASPIVANO BIBINJE Susret otkazan, klape ipak zapjevale

BIBINJE - Veliko grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom koje u subotu u poslijepodnevnim satima zahvatilo zadarsko područje glavni je krivac za otkazivanje 41. Susreta klapa Raspivano Bibinje.

Velika količina vode oštetila je tonsku opremu, a nastojanja organizatora da nabave novi razglas 'pala su u vodu' zbog vremenskog tjesnaca. Jednostavno, dovesti razglas, montirati ga i uz sve to odraditi tonsku probu sa sedam klapa bilo je nemoguće izvesti u tako kratkom roku.

Klape koje su trebale nastupiti na pozornici na Trgu Sri sela, a uz tri domaće (Bibinje, Garofuli i Polivera) tu su bili i četiri gostujuće (Liburnia, Banderija, Ventula i Oželanda) ipak su se okupile i zapjevale.

Naime, tradicija Raspivanog Bibinja je druženje klapa nakon koncerta ispred crkve Svetog Roka. Nevrijeme ih je ovoga puta smjestilo u sportsku dvoranu Osnovne škole Stjepana Radića gdje su u opuštenoj atmosferi i zapjevali. Klapska pjesma je u Bibinjama tradicija i, unatoč svim nedaćama, ljudi koji žive za nju nisu dopustili da ta tradicija bude prekinuta. Velike zasluge za ovo pripadaju djelatnicima komunalne tvrtke Bibinjac koji su u ekspresnom roku preselili opremu s trga u dvoranu.

Organizatori, kojima je otkazivanje koncerta teško palo, su najavili kako će se kroz svoje sljedeće aktivnosti odužiti ljubiteljima klapske pjesme u Bibinjama i Zadarskoj županiji.

Branko Tabak

PROČITAJTE JOŠ:

Otkazan Susret klapa Raspivano Bibinje, zbog štete koju je izazvalo nevrijeme | | Morski HR
Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišnim i tučom koje u poslijepodne satima zahvatilo zadarsko područje zadalo je silne nevolje organizatorima 41. Susreta klapa Rasplivano Bibinje.