RANIO POLICAJCA Slovenski lovac pucao po zadarskoj luci, stigli i snajperisti

ZADAR – Cjelonoćnu dramu u zadarskoj luci Gaženica izazvao je 44-godišnji Slovenac koji je pucao prema policijskim službenicima, doznajemo iz zadarske policije.

Radi se o slovenskom lovcu koji je bio na putu za Crnu Goru, a iz puške je ispalio više hitaca.

Pritom je ranio zadarskog policajca iz specijalne postrojbe koja je osiguravala prostor i s pomahnitalim čovjekom pregovarali cijelu noć, a u luku su stigli i snajperisti, no nisu intervenirali.

U međuvremenu promet je cijelu noć bio blokiran, morem i cestom u i oko luke, sve do 6 sati i 30 minuta kada je napadač konačno svladan i uhićen.

Prve informacije govore da ozljede policajca ne spadaju u kategoriju teških, odnosno nije životno ugrožen.

U međuvremenu, policija je poslala i službeno izvješće o događaju u kojem stoji:

“U svezi navedenog događaja, policija u službenim prostorijama  provodi kriminalističko istraživanje nad osumnjičenikom, za kojeg je utvrđeno da se radi o 44-godišnjem državljaninu Slovenije koji je prethodno tijekom noći iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u more i u pravcu policijskih službenika.  Tom prilikom jedan policijski službenik je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć,a u cilju utvrđivanja i drugih relevantnih činjenica te okolnosti navedenog događaja, policija i dalje nastavlja s kriminalističkim istraživanjem.”

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pucnjava u zadarskoj luci Gaženica!