RAMPA NA PUTU DO MORA Omišani ljuti na poduzetnika koji je zagradio državno zemljište

OMIŠ – Na jugu opet priča o sukobu zbog pristupa plaži i lučici. Ovoga puta kod Omiša. Tamo je malim iznajmljivačima koji žive od turizma preko noći prepriječen pristup moru automobilima. Poduzetnik uz čiji turistički kompleks prolazi cesta tuži se s Gradom i tu česticu želi kupiti od države. Na spuštanje rampe odlučio se i prije sudske presude.

Stotine mještana Ruskamena zabrinute su za svoju budućnost. Žive od turizma, a jedini put do mora kojim se koriste generacijama je zatvoren. Česticu koja je u državnom vlasništvu Grad Omiš želi proglasiti javnom cestom. To na Visokom upravnom sudu osporava vlasnik hotela, koji je i postavio rampu, javlja Nova TV.

– Vjerojatno očekuje da mi napravimo nekakvu ludost na koju mi ne želimo nasjest, ali ako se ovakvo stanje nastavi mi ćemo morati reagirati – poručio je mještanin Mirko Stanić.

Put je ovo koji vodi i do sportske lučice, koja ima uporabnu dozvolu. Služi i za pristajanje glisera hitne pomoći.

– Tu su naši brodovi koji se trenutačno potapaju, vidite i sami da ne možemo doći do dolje. Taj put je sada nama zatvoren i odsječeni smo od svega – kazao je pak mještanin Jozo Marušić.

Investitor je na poziv televizije poručio da će se očitovati po povratku iz inozemstva.

D.G.