RADOVI NA KOLOČEPU Sanira se i proširuje riva, izgrađena 1924. godine

DONJE ČELO – Radovi na projektu sanacije i rekonstrukciji rive u Donjem Čelu na Koločepu napreduju sukladno dinamičkom planu. Nedavno je završeno mlazno injektiranje postojeće rive, a postavljaju se betonski blokovi u svhu proširenja rive u dužini nešto više od četiri metra.

Također nastavljaju se radovi na izgradnji trajektne rampe, a dosada je završeno oko 40 posto projekta. Završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine.

Po završetku, nova riva će biti duga 65 metara, a široka 11 metara i omogućit će iskrcaj robe, putnika i tereta kako to dosada nije bila moguće, jer je postojeća izgrađena 1924. godine i bila je u izrazito lošem stanju.

Inače, projekt sanacije i rekonstrukcije rive Donje Čelo vrijednosti je gotovo 30 milijuna kuna, a u 85-postotnom iznosu je financiran sredstvima iz EU fondova, dok se preostalih 15 posto financira iz državnog proračuna.

Podsjetimo, ovo je jedan od devet projekata lučke infrastrukture koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija, vrijednosti veće od 700 milijuna kuna.

D.G.