Radnici Plovputa: "Povećanje plaća ili slijede industrijske akcije!"

SPLIT - Jednoglasan je stav pomoraca i radnika da traženo 12 postotno povećanje plaće u kontekstu nedavnih, mnogo značajnijih povećanja plaća kolega koji rade u državnim službama, nipošto nije neumjereno, zaključeno je na Skupštini SPH u Plovputu  na kojoj su uz članove SPH nazočili i drugi radnici.

Naprotiv, takvo povećanje ne bi uspjelo ni izjednačiti efekt inflacije u proteklim godinama, smatra Sindikat pomoraca Hrvatske.

- Pomorci i radnici su spremni na industrijske akcije ukoliko u sljedeća dva tjedna ne dođe do dogovora Uprave i Pregovaračkog odbora sindikata. Nadzorni odbor Plovputa je za 18. ožujka sazvao izvanrednu sjednicu na kojoj je jedina točka Dnevnog reda bila traženje sindikata koji djeluju u Plovputu - poručuju sindikalisti.

Foto: SPH

Sindikati: "Nedopustivo je da RH nekome bude majka, a nekome maćeha!"

- Sljedeći krug pregovora zakazan je za 2. travnja, kada ćemo znati je li prevladao razum ili krećemo s organiziranjem industrijskih akcija. O istima će odluku donijeti povjereništvo i vodstvo SPH u dogovoru sa Sindikatom djelatnika Plovputa.

Nije upitna privrženost pomoraca i radnika Plovputu, ali nedopustivo je da vlasnik - RH nekome bude majka, a nekome maćeha - zaključio je glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan

D.G.