Radionica soljenja ribe - Ovako se to radilo nekad!

UMAG - U sklopu projekta "S okusom mora - Sapore di mare" Muzej Grada Umaga organizirao je nekoliko praktičnih radionica kako bi građanima prenijeli tradicionalna znanja i vještine lova, konzumacije i konzerviranja ribe, a sve u svrhu povećanja konzumacije ribe.

Na radionici ćete ne samo čuti, već i isprobati soliti i ponijeti kući svoje usoljene srdele.

Zbog ograničenog broja korisnika, prijava je obavezna na: facebook inbox, umagmuzej@gmail.com ili 098/440 691.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a provodi se u partnerstvu sa Zajednicom Talijana "Fulvio Tomizza".

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Za soljenje najbolja “majska srdela”, no kako to činiti, kad nam dolazi novi lovostaj? | | Morski HR
Hrvatskim ribarima bit će isplaćeno 75 milijuna kuna potpora, što je prije stanovita vremena najavilo resorno Ministarstvo poljoprivrede. Sada je službeno objavljeno: “Europska komisija je u peta