Radionica o sigurnosti u prometu starijih osoba u Puli

Ova edukativna radionica organizira se s ciljem unaprjeđenja sigurnosti osoba starije životne dobi u cestovnom prometu te pružanja potrebnih znanja i vještina za sigurnije sudjelovanje u prometu. 

Nastavlja se ciklus predavanja o sigurnosti namijenjen starijim osobama! Ona se održavaju posljednjeg ponedjeljka u mjesecu u 11 sati u prostorima Čitaonice kluba umirovljenika, a organiziraju ih Gradska knjižnica i čitaonica Pula i PU istarska.

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine u 11 sati policijska službenica Postaje prometne policije Pula-Pola u Čitaonici kluba umirovljenika održat će tako drugo po redu edukativno predavanje / interaktivnu radionicu na temu Sigurnost u prometu osoba treće životne dobi, javlja Istra24.

Ova edukativna radionica organizira se s ciljem unaprjeđenja sigurnosti osoba starije životne dobi u cestovnom prometu te pružanja potrebnih znanja i vještina za sigurnije sudjelovanje u prometu.

Kroz interaktivni pristup i konkretne primjere, radionica će obuhvatiti ključne teme za sigurnost starijih sudionika u cestovnom prometu. Sudionici će osvježiti svoja znanja o osnovnim prometnim pravilima i propisima, s posebnim naglaskom na:

- kretanje pješaka

- korištenje elemenata pasivne sigurnosti

- ograničenja brzine kretanja vozila

- vožnju u kružnom toku

- poznavane pravila prednosti prolaska te druge važne aspekte prometne sigurnosti.

Starije osobe često su zbog fizičke ranjivosti i funkcionalnih promjena organizma izložene većem riziku stradavanja u prometu, a kombinirani učinci tih rizika povećavaju težinu zadobivenih ozljeda. Prema statističkim pokazateljima posljedica prometnih nesreća obaranja pješaka, najveća stopa smrtnosti bilježi se za osobe starije životne dobi (65+) što ukazuje na vjerojatnost da će stariji pješaci doživjeti više trauma.

J.T.