Rab nudi dodatnu besplatnu edukaciju za turističke vodiče

RAB – U sklopu projekta Rab Archaeological (T)races od 14. do 17. lipnja 2021. održat će se besplatna edukacija za turističke, planinske i biciklističke vodiče koji djeluju na području otoka Raba. No na tečaj se mogu prijaviti i svi zainteresirani turistički te kulturni djelatnici.

Riječ je o dodatnoj edukaciji koja ne nadomješta licence potrebne za vođenja po stazama i lokalitetima, a vodit će je arheolozi dr. sc. Ana Konestra s Instituta za arheologiju te Ranko Starac, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Foto: TZ Rab

S obzirom da je broj polaznika ograničen, prednost u prijavi imaju licencirani vodiči. Zainteresirani za besplatnu edukaciju mogu se prijaviti najkasnije do 10. lipnja na: 099/814-0712 ili czk@lopar.com

Projektom Rab Archaeological (T)races uređene su tri poučne pješačke i biciklističke staze ukupne duljine 40 km, gdje j na kojima su na 33 lokacije prezentirana arheološka, sakralna i etno baština skrivena u netaknutim krajolicima te je izrađena interaktivna mobilna aplikacija koja može poslužiti za individualno istraživanje otoka ili  kao pripomoć prilikom organiziranih vodstva.

K.B.