Putnici s Hvara ogorčeni na pomorsko povezivanje i “neorganiziranost u operativi Jadrolinije”

HVAR – U redakciju nam se javio građanin koji se osvrnuo na događaj s Hvara, gdje je, kako tvrdi “zbog neorganiziranosti rukovoditelja u Jadroliniji”, 40-ak putnika doživjelo velike neugodnosti. Bilo je veliko jugo i najavljeno je da neće ploviti katamarani, umjesto kojeg su očekivali trajekt. U kaosu “hoće-neće”, putnici su ostali na škoju, a evo i što se dogodilo.

– U ponedjeljak, 31. kolovoza 2020. godine, dogodio se nemili događaj zbog neorganiziranosti rukovoditelja u Jadroliniji, čime je 40 tak putnika doživjelo velike neugodnosti – piše čitatelj, čije pismo prenosimo u cijelosti:

“Zašto zbog birokracije i neorganiziranosti moraju ispaštati putnici?

Naime, 30 kolovoza vremenske prilike nisu dopustile da katamaran na državnoj liniji Split-Hvar-Prigradica-Korčula isplovi, a slijedom toga niti sljedećeg jutra spomenuta linija ne plovi. Procedura je takva da brodar Kapetan Luka obavijesti Jadroliniju da njihov katamaran ne plovi, kako bi prema plovidbenom redu u tom slučaju u luku Hvar pristao brod koji putuje iz Vela Luke. To je sve odrađeno uredno, te popodne 31.08. dolazi potvrda iz operative Jadrolinije, kako će trajekt Korčula, kao i inače u takvoj situaciji pristati u luku Hvar, te je djelatnica agencije Jadrolinije u Hvaru o tome i dala obavijest i prodavala putne karte.

U ponedjeljak ujutro, agent – operativac gosp. Milić prvo potvrđuje agenciji Hvar dolazak broda, da bi nekoliko minuta kasnije – rekao kako “Korčula” neće pristati! Naime, zapovjednik na brodu je novi i “navodno” nije znao za tu odredbu da brod pristaje kada katamaran ne plovi, te da mu je spomenuti gosp. Milić tek malo prije javio za pristajanje u Hvaru. Onda je zapovjednik rekao kako vrijeme u luci nije za pristatati (bila je mirno – bonaca), a nakon što je uvidio da je uistinu tako, na kraju rekao da brod ne može otvoriti bočna vrata – jer su vozila tik do njih pa se ne mogu otvoriti – iako u garaži postoje iscrtane trake u kojima se kreću vozila! Osim toga, ujutro se već trebalo znati za pristajanje u Hvaru,te je trebalo omogućiti otvaranje vrata, iako bi se to trebalo smatrati normalno.

Dakle, operativa je zakazala jer nije vodila računa da je na brodu novi zapovjednik, i nije brodu ništa javila do 20-ak min pred uplov broda, nakon toga zapovjednik prebacuje odgovornost na operativca, a ovaj se pravdao da ne može ništa učiniti, iako su iz operative potvrdili pristajanje trajekta, i prodavanje putnih karata.

Osim ovoga, jučer je na stranici Jadrolinije bilo objavljeno kako katamaran iz Vela Luke neće ploviti, a isti je ujutro ipak isplovio bez obavijesti o tome.

Bilo je tu stranaca, ali i domaćih ljudi s djecom koji su morali na pregled u bolnicu.

Zašto zbog birokracije i neorganiziranosti moraju ispaštati putnici?”, pita se čitatelj, koji upozorava i na javno dostupan red plovidbe gdje stoji da brod pristaje u Hvaru ako ne plovi katamaran.

O ovom događaju pisali su i na lokalnoj Facebook stranici Žveljarin.

https://www.facebook.com/109996104152251/photos/a.114575770360951/120023456482849/?type=1&theater

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

OLUJNO JUGO Upozorenje za pomorce, upaljen narančasti meteoalarm, ne plove katamarani