PUNI SE PRORAČUN Policija neumorno kažnjava nepropisna glisiranja, Slovaku ukraden jet-ski

ZADAR – Puno je stranih, manjih plovila ove godine u Jadranu. Uočava to i policija koja svakodnevno kažnjava nepropisna glisiranja uz obalu. Dosad je ispisano na desetke kazni, počinitelji su uglavnom stranci, a među njima se ovih dana našla i jedna žrtva drske krađe.

Deblji kraj izvukao je 46-godišnji slovački državljanin kojemu je nepoznati počinitelj u periodu od 14. do 16. srpnja ukrao jet-ski. Krađa se dogodila na Viru. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a policija je protiv nepoznatog počinitelja podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

Policija nastavlja s “lovom” na nestašne ljubitelje glisiranja. U Zadarskom akvatoriju od početka prošlog tjedna do danas ukupno je zbog nepropisnog glisiranja sankcionirano 12 stranih državljanina, koji su glisirali preblizu obale.

Jučer su se otela kontroli dvojica slovenskih državljana. U prijepodnevnim satima kod Kukuljice policija je u nepropisnom glisiranju uhvatila 42-godišnjeg državljanina Slovenije, a nedugo nakon njega kod otočića Mišnjak u istom prekršaju uhvaćen je 65-godišnjak, također slovenski državljanin. Obojica su novčano sankcionirana.

K.B.