Pulski osnovnoškolci i policajci utrkom obilježili Dan ružičastih majica

PULA - Sudjelovanjem u revijalnoj utrci, učenici iz pulskih osnovnih škola zajedno s policajcima, obilježili su Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima - Dan ružičastih majica.

Učenici petih razreda iz devet pulskih osnovnih škola, njih petstotinjak, u četvrtak su zajedno s pulskim policajcima sudjelovali u revijalnoj utrci 'Trkom protiv nasilja' čime su obilježili Dan ružičastih majica, odnosno Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima.

Iz istarske policije podsjećaju kako se u veljači diljem svijeta obilježava Dan ružičastih majica, a sama ideja o obilježavanju pojavila se 2007. godine u Kanadi, s ciljem povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja.

Naime, dječak koji je došao u školu u ružičastoj majici ne bi li podržao svoju bolesnu majku, postao je žrtva nasilja. U znak podrške tom dječaku, njegovi školski kolege također su odjenuli ružičaste majice, a njihova poruka protiv nasilja uskoro je poprimila globalni karakter.

U Hrvatskoj je od 2017. godine taj dan proglašen Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja, a kako je izgledao jučerašnji događaj u Puli, pogledajte u galeriji na stranici Pulska svakodnevnica - Fotografije i zanimljivosti.

Dan ružičastih majica u Puli ''Trkom protiv nasilja'' Pula, 16.02.2023.

Posted by Pulska svakodnevnica - Fotografije i zanimljivosti on Thursday, February 16, 2023

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO U Puli, u sklopu Ružičastog mjeseca, održana humanitarna utrka i šetnja “Ne ću ben, hodi zajno”
Središnja manifestacija Ružičastog mjeseca 2022. u organizaciji pulskog Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea humanitarna je utrka “Ne ću ben, sad je ura!”, koja je pod geslom “Ni priša, ma ni ča čekati” u nedjelju, 2. listopada 2022. godine održana na suncem okupanom pulskom Lungomareu…