Pulski jedriličari se iz Monaka vratili kao pobjednici!

PULA - Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik: Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratili su se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako kao pobjednici!

Predivna četiri zimska dana dozvolila su organizatorima odraditi cijeli zamišljeni program na 13. izdanju Monaco Optimist Team Race-a.U najgušće naseljenoj državi na svijetu - Monaku, odjedreno je 120 dvoboja u sistemu Round robin svaki protiv svakog gdje je 16 ekipa iz cijelog svijeta imalo prilike boriti se za ulazak u četvrtfinale!Četvorka sa Bunarine odmah je od početka pokazala gdje im je mjesto i da nisu slučajno prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom u ovoj disciplini.

Po srednjem i laganom vjetru od 5 do 12 čvorova uspjeli su u Round robinu svaki protiv svakog zauzeti ukupno 2. mjesto i 12 pobjeda i time su ostvarili pravo nastupa u četvrtfinalu protiv danskog kluba Faaborg, protiv kojih su upravo jutros upisali i zadnju pobjedu iz Round robina.

U četvrtfinalnim dvobojima Američka je reprezentacija svladala finski klub Helsingfors sa 2:0 i kao prva se plasirala u polufinalne dvoboje.U drugom četvrtfinanom dvoboju bilo je malo napetije. Sa 1:0 povela je reprezentacija Malte, dok je španjolski klub Cambrils izjednačio na 1:1:, da bi na kraju pobjedom u trećem dvoboju se kvalificirao u polufinale protiv Američke reprezentacije.

U trećem četvrtfinalnom dvoboju švedski klub KSSS je očekivano uvjerljivo svladao domaćine iz Monaka rezultatom 2:0.Dok je u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju naša četvorka s Bunarine uvjerljivo upisala još dvije pobjede protiv danskog kluba Faaborg i tako se kvalificirala u polufinale protiv švedskog KSSS kluba.

Foto: JK Uljanik

U polufinalnim dvobojima španjolski klub Cambrills poveo je 1:0 protiv reprezentacije SAD-a, koja je odmah uzvratila uvjerljivo sa dvije pobjede za ulazak u finale.U drugom polufinalnom dvoboju naša JKU Deep Blue četvorka s Bunarine uvjerljivo je upisala još dvije pobjede protiv švedskog kluba KSSS i s time si osigurala reprizu prošlogodišnjeg finala protiv reprezentacije SAD-a: “JKU CROATIE je u finalu protiv AMERIKE čulo se na razglasu u klubu!”

U finalu je američka reprezentacija povela sa 1:0 prednosti. Trener Dario Kliba znao je međutim što im treba reći u pauzi kako bi slijedeća dva dvoboja četvorka s Bunarina upisala dva boda na svoju stranu i tako postali pobjednici Monaco Optimist Team Race-a 2023. godine!

Treće mjesto pripalo je španjolcima koji su u malom finalu pobjedili šveđane sa 2:1.Zlatni JKU Deep blue team predvođen Dariom Kliba:Ema Grabar, Matteo Matković, Ivano Kaić i Edi Jurman vraćaju se noćas na Bunarinu.Konačni poredak:

1. JK Uljanik Deep Blue, Hrvatska

2. US National Team, Sjedinjene Američke Države

3. Cambrils team, Španjolska

4. KSSS team, Švedska

D.G.