Pulski ekološki projekt - Nakon blagdana bor se vraća kao i pola za njega uplaćenog iznosa

Pula je došla na ideju najma božićnog drvca. Pulska komunalna tvrtka provodi taj ekološki projekt, a građani nakon blagdana drvce mogu vratiti te za njega dobiti pola uplaćenog iznosa.

Ime joj je Smreka, a zovu je Bor. Do sada je živjela u Gorskom Kotaru, a za božićne blagdane stigla je u Istru krasiti domove. Može se unajmiti za najveselije dane u godini pa potom vratiti nakon čega će biti posađena. Interes građana velik.

- Uzimamo za firmu i mislim da je ovo super dobra jer će se posaditi borovi, a i pošumljavamo. Neće biti otpada, kako ga imamo nakon svakog Božića, mislim da bi trebao ovo svatko raditi - rekla je za Dnevnik Lana iz Pule.

- Stvarno super ideja, svake godine ga kupim pa bude mi ga poslije bude žao baciti, toliko mu se veselim a poslije ga samo izbacim kroz prozor, bude mi ga stvarno žao - nadovezala se Ana.

Građani koji udome drvce dobit će upute kako se o njemu brinuti. Zalijeva se jedom tjedno odstajalom vodom ili kišnicom, a iglice se orošavaju prskanjem. Treba biti dalje od direktnog izvora topline u prostoru koji nije pregrijan.

- Nismo očekivali takvu reakciju građana i javnosti, prema ovim sadašnjim informacijama, mislim da ćemo do kraja tjedna ove borove udomiti, odnosno smreke i da će to polučiti jako lijepe rezultate. Mogu ga vraćati i ne moraju, mogu ga i posaditi u vrt ili ako ga vrate vraćamo pola iznosa novca - objasnila je Tatjana Mandić Bulić iz tvrtke Herulanea Pula.

Nakon blagdana Smreka se vraća u dvorište pulske Herculanee u razdoblju od 8. do 22. siječnja iduće godine.

A.B.