Puljani trčali u sjećanje na svoju sugrađanku, izvanrednu sportašicu i pedagoginju

Nedjeljno jutro na plaži Hidrobazi u Puli, obilježio je sportski događaj; bio je to dan posvećen sjećanju na izvanrednu sportašicu i pedagoga, Dinu Pervan Rabelo, koja bi proslavila svoj 33. rođendan da nije prerano napustila ovaj svijet.

Njezin trag nije samo sportski; on se proteže duboko i u pedagoški svijet grada, ostavljajući neizbrisiv pečat na životima mnogih, uključujući one koji je nisu imali priliku poznavati.

Treća Memorijalna utrka Dina Pervan Rabelo održana je u nedjleju na Hidrobazi, okupivši rekordan broj sudionika - čak 760, od kojih je 500 bilo hodača, a 250 trkača.

Uzbudljiva utrka završila je s Edinom Čovićem na prvom mjestu, dok su mu se na postolju pridružili Christian Gallo na drugom i Moris Mihovilović na trećem mjestu. U ženskoj konkurenciji, najbrža je bila Danijela Vrhovski, s Chiarom Peruško i Sarom Simić na drugom i trećem mjestu. Prvih pet trkača u obje konkurencije nagrađeni su darovima od sponzora, dok su svi sudionici imali priliku okrijepiti se hranom i pićem.

I.B.