Puljani šokirani betonizacijom nekad prirodne plaže

PULA – Devastacija plaža u Hrvatskoj nije ništa novo. Osim nasipavanja materijala koji je štetan za morski ekosustav, posebna vrsta devastacija su betonizacije obale. Jedan takav slučaj stiže nam iz Pule.

Tko je i zašto popularnu dječju plažu na Valkanama u Puli zatrpao betonom – pitaju se mnogi Puljani i korisnici ove plaže, razočarani načinom na koji se lokalna zajednica odnosi prema prirodi. Portalu Regionalexpress javila se šokirana čitateljica, kojoj nije jasno kako je moglo doći do ovakve devastacije.

Foto: Regional Express

– Šetajući danas sa djecom do njihove omiljene plažice gdje su provodila dane kao bebe igrajući se pijeskom i kamenčićima i gdje su naučili plivati u školi plivanja, nailazimo na ružno, šokantno otkriće!! Naime jedini komadić prirodno šljunčane plaže na tom prostoru je skoro pa nestao. Tko to iskrcava betonski višak na nju??? – zapitala se razočarana čitateljica.

I zaista. Beton na plaži djeluje kao da ga je netko samo istresao i pustio da more odradi svoje. Hoće li i kako Grad Pula reagirati na ovaj slučaj, tek ćemo vidjeti.

J.K.