Puljak: “Danas je najvažniji dan za budućnost Splita”

SPLIT - Splitsko gradsko vijeće u četvrtak na 16. sjednici odlučuje o projektu uređenja Žnjana, koji bi trebao uključivati vrtiće, škole i garaže.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, naglasio je kako je “danas najvažniji dan otkad su preuzeli odgovornost za Split“.

- Danas gradsko vijeće odlučuje o tome hoćemo li izgraditi Žnjan, vrtiće, škole i garaže ili nećemo. Sve sam političke stranke zastupljene u Gradskom vijeću zvao na konzultacije, sa svima sam razgovarao i odgovorio na sva njihova pitanja.

Ni oporba na konzultacijama nije našla bitne zamjerke modelu ugovora o kojem će se danas glasati na vijeću. A to je dobar signal za druge gradove u Hrvatskoj u kojima je netko drugi na vlasti, a slijedit će naš primjer.

Ova sudbonosna odluka važnija je od svih nas pojedinačno i očekujem da će gradski vijećnici odlučiti da Split napravi veliki iskorak i da realiziramo strateške projekte koji će izmijeniti vizuru našeg grada i omogućiti nam da sutra živimo puno bolje nego danas.

Vjerujem da će, prije svega SDP, pokazati zrelost i odgovornost jer su i njihovi zahtjevi u bitnom tehnički već sadržani u predviđenim koracima realizacije ugovora i Gradsko vijeće će biti apsolutno uključeno u sve, a nema potrebe da sami sebi namećemo dodatne administrativne korake.

Stoga vjerujemo da neće tražiti nikakve uvjete kao izgovor za odbijanje kredita. Nažalost, izgleda da HDZ i partneri neće podržati gradnju Žnjana, škola, vrtića i druge važne projekte, ali vjerujem u snažnu i nedvosmislenu podršku SDP-a.

Sve što danas radimo u Splitu, pokazatelj je može li se i na nacionalnoj razini surađivati na izgradnji drukčijeg modela upravljanja od onog što danas imamo i tko je na to spreman. Ovaj ispit zrelosti pokazat će i tko je za budućnost Splita, a tko za spletkarenje i za skupljanje dnevno-političkih bodova na stvarima koje su važnije od svih nas.
Ovaj kredit je najpovoljniji što se može dobiti i Split je prvi grad u Hrvatskoj koji će biti putokaz drugim gradovima i ne mogu uopće razumjeti mogućnost da Gradsko vijeće ne izglasa izgradnju ključnih projekata. Danas mijenjamo Split, kako bismo sutra mogli mijenjati Hrvatsku - napisao je Puljak uoči sjednice na svome Facebooku.

I.B.