Pula više neće biti ista! Uskoro kreće transformacija rive

PULA - Uz samu obalu, na armirano betonskim pilotima podići će se tri zgrade u nizu, a s nezbrinutim kamenom preostalim od izgradnje gradske bolnice i bazena uskoro se proširuje riva do Mandrača.

Kad god se nešto mijenja uvijek ima onih oduševljeni i onih koji na sva zvona pričaju kako više ništa nije isto. Ponekad je više jednim, a ponekad drugih. Sjetite se sam transformacije splitske rive.

Jedan od najpoznatijih dijelova Pule uskoro će trajno i značajno promijeniti svoj izgled. Lučka uprava Pula naime već sljedeće godine započinje s gradnjom prve od ukupno tri zgrade na platou nekadašnjeg Yacht servisa pa će se u vizuri najvećeg istarskog grada, barem kada se na njega gleda s mora, za koju godinu 'pomiriti' oštre linije moderne arhitekture s obrisima antike i bogatih parkova Austro-ugarske, piše Istra24.

No, to i nije sve!¨Osim ove tri zgrade krenut će i rekonstrukcija dijela rive i to od ove lokacije pa sve do Mandrača. Nove će zgade "udomiti" Lučku upravu, pomorske agencije, jedan poseban muzej posvećen moru i ugostiteljski objekt.

Vrijednost izgradnje prve zgrade do visoke roh bau faze procijenjena je na 1.200.000 eura.

J.T.