Pula dobiva novo reciklažno dvorište u industijskoj zoni. Gradnja kreće "kad bude novca!"

PULA - Uz postojeća tri na području Marčane, Fažane i Valmada u Puli, Grad Pula planira izgradnju novog reciklažnog dvorišta u industrijskoj zoni.

Krajem prošle godine gradska komunalna tvrtka Herculanea objavila je javni natječaj za usluge tehničkog projektiranja budućeg reciklažnog dvorišta s industrijskom i pristupnom prometnicom te pratećom infrastrukturom, javlja Istra24.

Natječaj je vrijedan 112.500 eura. Tvrtka koja bude odabrana, dužna je izraditi glavni projekt sa svim pratećim elaboratima u skladu sa Zakonom o gradnji, ishoditi građevinsku dozvolu ali i izraditi troškovnik za radove građenja i opremanja.

- Namjera je projektirati suvremeni objekt, ključan u sustavu gospodarenja otpadom, gdje će se primijeniti sustavi pročišćavanja i ponovne upotrebe čistih i onečišćenih oborinskih voda s parternih površina reciklažnog dvorišta, kao i postavljanje solarne elektrane za vlastite potrebe, izjavio je Robi Fuart direktora Herculanee.

Za planirani je objekt već ishođena lokacijska dozvola, a novo reciklažno dvorište nalazit će se u produžetku Industrijske ulice u blizini postojeće hale/pogona tvrtke Tehnomont d.d..

Površina je 10.527 kvadrata, od kojih se 3.125 kvadrata odnosi na pristupnu prometnicu s pratećom infrastrukturom što je predviđeno u prvoj fazi gradnje, dok se preostalih 7.402 kvadrata odnosi na izgradnju reciklažnog dvorišta.

A kada bi gradnja mogla početi?

- Za provedbu postupka javne nabavu i izgradnju objekta potrebno je oko 14 mjeseci, no početak ovisi o osiguranju financijskih sredstava - ne suviše precizno je objasnio Fuart.

J.T.