PUKLA VEZA DALMACIJE I KVARNERA - G&V Line Iadera više neće održavati linije između Zadra i Rijeke, te Zadra i Suska

Brodarska tvrtka G&V Line Iadera d.o.o. više neće održavati linije između Zadra i Rijeke, preko Silbe, Raba i krka, te između Zadra i Suska, preko Božave, Silbe i Malog Lošinja.

- S velikim žaljenjem obavještavamo Vas da se u 2023. godini neće održavati sezonske brzobrodske linije 9100 Zadar-Silba-Rab-Krk-Rijeka i obratno te 9101 Zadar-Božava-Silba-Mali Lošinj-Susak i obratno.

Unatoč nastojanjima i željama da i ove godine povezujemo Zadar i Rijeku s otocima na našim komercijalnim sezonskim linijama, uzevši u obzir sve ključne čimbenike, donijeli smo ovu tešku odluku.

Želimo zahvaliti svim putnicima i suradnicima koji su putovali s nama i podržavali spomenute linije proteklih godina, te uputiti isprike svima koji su imali planove zaploviti s „Antonijom“ i ove sezone - stoji u pojašnjenju tvrtke G&V Line Iadera.

Podsjetimo, Tvrtka G&V Line Iadera d.o.o. osnovana je 2013. godine nakon restrukturiranja tvrtke G&V line iz Dubrovnika. Preuzela je i nastavila s održavanjem državnih linija koje povezuju Zadar sa otocima Iž i Rava te s mjestima Sali i Zaglav na Dugom otoku.

Godine 2018. tvrtka nadopunjuje svoju flotu s novim brzim brodom “Antonija”, a flota je 2021. godine obogaćena brzim brodom “Anđela”.

Brodar G&V Line Iadera četiri sezone zaredom je morskim putem spajao Dalmaciju i Kvarner.

D.G.