PRVI VLAK S ČESIMA STIŽE 29. SVIBNJA Potpisan Ugovor o suradnji HŽPP-a i češkog RegioJeta

Nastavkom prošlogodišnje suradnje kojom je vlakovima na relaciji Prag – Rijeka – Prag prevezeno više od 60tisuća putnika, danas 13. svibnja potpisan je Ugovor o suradnji između RegioJeta i HŽPP-a o uvođenju sezonskih međunarodnih vlakova na relaciji Prag – Zagreb – Rijeka/Split i obrnuto.

Do sada je prodano oko 25.000 karata, a prvi vlak krenut će iz Praga 28. svibnja.

Foto: HTZ

U sjedištu HŽPP-a Ugovor su potpisali vlasnik i predsjednik Uprave češkoga željezničkog prijevoznika RegioJet Radim Jančura i predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić.

Također, između Hrvatske turističke zajednice i HŽPP-a danas je potpisan Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u povezivanju i promociji turizma i željezničkog prijevoza kojim se uspostavlja 10-ogodišnja suradnja i partnerstvo u aktivnostima i projektima povezanim s organizacijom i promocijom izletničkih vlakova u unutarnjem prijevozu i međunarodnih turističkih vlakova na području RH te cikloturizma.

Sporazum su potpisali direktor Hrvatske turističke zajednice mr. sc. Kristjan Staničić i državni tajnik za željeznicu iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dr. sc. Alen Gospočić.

D.G.