PRVI PUT U HRVATSKOJ Zadar ovaj vikend domaćin Svjetskog prvenstva u moto surfingu

Adrenalinska sportska senzacija UIM World Cup Moto Surf, ovaj vikend stiže u Zadar. Više od 70 vozača iz cijelog svijeta hrvatskoj publici pokazat će dosad neviđene brzinske vratolomije na moru.

MotoSurf je najbrže rastući, cjenovno najpristupačniji i najsigurniji sport u svijetu motonautike. Utrke su se počele održavati u Češkoj 2014. godine i od tad su se proširile po cijelom svijetu. Od 2019. ovaj je sport službeno priznao UIM (Union International Motonautique), a koji je 2010. priznat od strane Međunarodnog olimpijskog odbora.

UIM MotoSurf WorldCup veliku važnost pridaje podjednakoj zastupljenosti muškaraca, žena i mlađih kategorija sudionika na svojim utrkama, ali i zaštiti okoliša pa je 2019. uveden i tzv. “Electric Challenge – fully zero local emission” kategorija.

Vodene vratolomije u Zadru će pokazati više od 70 vozača iz cijelog svijeta, koji će se natjecati u sedam kategorija, među kojima je i kategorija gdje se mladi vozači bore za naslov svjetskog prvaka.

UIM World Cup Moto Surf održavao se diljem svijeta – od Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije do SAD-a, a ovaj vikend stiže i u zadarski Borik. Natjecanje će se održati u Falkensteiner Premium Campingu Zadar od 1. do 3. listopada, a detaljne informacije možete pronaći na službenoj Facebook stranici događaja.

K.B.