FOTO Valovi 6, rekordan broj sudionika, organizacija odlična! Ovo su prvi dojmovi nakon jubilarne 20. Jabuke

VODICE - Nakon završene jubilarne 20. regate Jabuka, dojmove je za Morski HR iskazao Stanko Skočić, predsjednik Jedriličarskog kluba Tijat.

- Dojmovi su odlični! U jubilarnoj godini regate Jabuka postigli smo rekord sa 120 plovila i 870 sudionika. S tim smo vrlo zadovoljni. Po našim pretpostavkama, bilo je negdje oko 1300 ljudi s pomoćnim osobljem u Vodicama, što je velika stvar.

Što se tiče vremena, mislim da smo pametno procijenili da ne startamo u noći, već u 9 sati ujutro, što se pokazalo izuzetno dobro. Sigurnost mora biti maksimalna i potrudili smo se da svi brodovi i dođu na cilj.

Po treći put imamo iste pobjednike regate i drago nam je zbog toga. Jedrilica Cleansport One i njena posada su iz Slovenije. Oni žive Jabuku, ali ne samo oni već svi koji su sudjelovali u ovako zahtjevnoj regati.

Zahvalit ću se sponzorima, bez kojih ova regata ne bi dobila ovakav tretman. Jasno, najzaslužniji su jedriličari koji su nas posjetili, Grad Vodice koji nas u dobrom pogledu financira, kao i Turistička zajednica.

Moram priznati da sam i osobno imao izvrsne dojmove u organizaciji regate, pa i u pogledu sigurnosti, iako zahtjeva dosta entuzijazma, a i uvjeti su komplicirani, naročito put Jabuke bilo je dosta mora.

- Bilo je mora 6, ali to nismo mogli izbjeći. Hvala ekipi Morskog HR na sudjelovanju i potpori - zaključio je Stanko Skočić.

Velimir Bešić

PROČITAJTE JOŠ:

Oceanski uvjeti na kultnoj regati: Jedrilica Cleansport One pobjednik rekordnog 20. izdanja Jabuka
Završen je još jedan praznik hrvatskog jedrenja. Jedrilica Cleansport One s kormilarom Marjanom Kočilom pobjednik je 20. izdanja regate Jabuka, najveće i najpopularnije hrvatske odobalne regate. Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu pripalo je jedrilici Toto Travel Tutta Trieste s kormilarom Pavelom Se…