Prvi božićni ribolov „Fala ti more“ u Sutivanu

SUTIVAN – Ni kiša koja je uporno sipila ni poprilično uzburkano more nisu spriječili natjecatelje prvog božićnog ribolova „Fala ti more“ u Sutivanu na otoku Braču da pokažu svoju vještinu, neki iz barki a neki s obale, kako je tko bio u mogućnosti.

Od ukupno 12 prijavljenih ekipa osam ih je isplovilo s posadama brodica na more dok su ostali, uglavnom juniori kluba SRK Kalamuc sudjelovali ribolovom s obale. Natjecanje je trajalo od 8.30 do 11 sati kada su svi brodovi morali biti natrag u luci. Ulov je bio lijep i raznovrstan, ukupno 11,45 kg ribe, uglavnom arbuna i kanjaca ali bilo je tu i lokardi, šnjura, fratara, komarči, pirki, špara i knezova.

Foto: Franjo Mlinac

Najuspješnija u ekipnoj konkurenciji bila je ekipa „Sić pun ribe“ (D.Žuljević, D.Mlinac i F.Mlinac) sa 2733 gr ulova, zatim „Brundo“ (G.Bogdanović) sa 2529 gr i na trećem mjestu „Bartolomej“ (V.Vladislavić i B.Lukšić) sa 2031 gr. Nagradu za najveću ribu natjecanja, pagra od 311 gr osvojila je ekipa „Tim spinela“ (J.Lukšić i N.Lukšić), najvećeg kanjca od 117 gr imala je ekipa „Pećar’s“ (P.Pećar i I.Pećar) a najvećeg arbuna od 262 gr ekipa „Brundo“ (G.Bogdanović).

U vaganju ribe uz članove kluba sudjelovao je i stručni suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu Nedo Ivanović koji se brinuo i da sva prijavljena riba bude dozvoljene veličine, a svi natjecatelji dobili su i po jedan kalendar Instituta za 2022. g. Svi pobjednici osvojili su pehare i medalje, a pobjednički tim i poseban prijelazni pehar natjecanja koji će biti u njihovim rukama sve do sljedeće godine. Za sve natjecatelje i navijače organiziran je prigodni domjenak uz kuhano vino i fritule, a juniori kluba Kalamuc dobili su i prigodne poklone koje im je uručila predsjednica kluba SRK Kalamuc.

Foto: Franjo Mlinac

Franjo Mlinac