PRVA PLOVIDBA TRAJEKTA “UGLJAN” – Prinova u floti Jadrolinije od sad na liniji Gaženica – Preko

ZADAR – Iz trajektne luke Gaženica prema Preku zaplovio je u petak, 3. srpnja trajekt Ugljan. Novi je to trajekt u bijeloj floti Jadrolinije koja sada broji ukupno 54 broda. Od toga je 37 trajekta za lokalne linije, 10 brzih putničkih brodova, 3 trajekta za međunarodne linije i 4 klasična broda.

Trajekt Ugljan proizveden je 2009. godine u Grčkoj. Brod može prevesti 650 putnika te 114 vozila. Duljina broda je 102.20 m, širina 18 m, a visina 3.9 m. Ugljan je jedan od tri broda koje Jadrolinija ove godine  pušta u plovidbu. Samo ime ovog trajekta govori o njegovoj namjeni, a to je da povezuje otok Ugljan i Zadar.  Brod je temeljito obnovljen i spreman za plovidbu. Kapacitet broda i njegove maritimne sposobnosti u potpunosti će zadovoljiti rastuće potrebe stanovnika otoka Ugljana i njihovih gostiju.

Jadrolinija je u posljednje tri godine jako dobro poslovala te je sav profit uložen u obnovu flote kao našeg strateškog cilja. Unatoč epidemiji COVID-a koja je snažno pogodila gospodarstvo, te posebno sektor prometa i turizma, Jadrolinija nastavlja i dalje ulagati u obnovu flote, a sve na zadovoljstvo naših otočana i putnika.

– Posebno sam ponosan i sretan što smo danas ovdje i što imamo priliku zaploviti s novim trajektom u floti Jadrolinije. Vjerujemo i nadamo se kako će trajekt Ugljan ispuniti ciljeve koji su pred njim, a to je prije svega omogućiti bržu i sigurniju plovidbu te  povezanost s kopnom kakvu otočani trebaju i zaslužuju – izjavio je predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

D.G.