Prva noćna, Full moon regata Jedriličarskog kluba Delfin iz Pule

PULA – Pravi jedriličarski spektakl koji održat će se 18. ožujka 2022. godine sa startom iz Pule, jedrenjem oko Suska te s ciljem u gradu Cresu.

Ovu jedriličarsku poslasticu organizira Jedriličarski klub (JK) Delfin iz Pule, a pripremili su i bogat program koji će okupiti sve ljubitelje mora, vjetra, jedrenja i one koji će to tek postati.

Entuzijazam organizatora prepoznali su jedriličari i izvan naših granica tako da se već prijavio tim prave ljepotice kao što je MAXI jedrilica VOR 60 stopa iz Slovenije. Interes i pozivi stižu s brojnih drugih lokacija i gradova. Očekuje se da će ovo biti jedan predivan organizacijski izazov za klub i Pulu.

Regata krstaša Full Moon se vozi/notira po premjerima: ORC, IRC, OPEN (racer, cruising, vintage – stariji od 35 godina), dvojac i posade.

Foto: Marka Marinović / JK Delfin

– Želja nam je da od Full moon regate stvorimo međunarodno prepoznatljivu sportsku manifestaciju i to u rangu s regatom Rolex Middle Sea Race. Možda su to sada snovi, ali imamo kvalitetan tim ljudi u klubu koji se svakim danom povećava te je sve bogatiji potrebnim kompetencijama koje su temelj u daljnjim strateškim koracima da naš san postane realnost, da se o našoj regati i Puli čuje u svim jedriličarskim krugovima diljem svijeta – istaknula je Sanja Vale Čupić predsjednica JK Delfin.

Marketniškim akcijama, umrežavanjima i ulažući puno znanja organizator nastoji privući ozbiljne pokrovitelje i takmičare. U planu je i popratni program koji bi obogatio i doprinijeo prepoznatljivosti ove regate. JK Delfin stavlja naglasak na važnost uključivanja lokalne zajednice te će u tom smjeru nastaviti s informiranjem šire javnosti ne bi li Pula i Istra usvojili regatu kao svoju promotoricu ovog kraja.

Zanimljiv popratni program pratit će osnovni tajming i program same regate. Naime, regata starta u petak, 18. ožujka u 18 sati sa zalaskom sunca i nastavlja regatavanjem pod mjesečinom. Ruta jedrenja je Pula – oko Suska s ciljem u gradu Cres. Kulturno umjetnički i zabavni glazbeni program planiran je za četvrtak, 17. i petak, 18. ožujka za sve sudionike regate i posjetitelje.

Foto: JK Delfin

Kako je klubu namjera uključiti lokalnu zajednicu, od najmlađih do najstarijih zaljubljenika u more i jedrenje, organizirali su i kreativno umjetnički izazov “Pula pod jedrima by JK Delfin”, kao dodatni program koji starta s 1. regatom Full Moon i vrijedi za sve međunarodne regate koje JK Delfin organizira u 2022. godine sa startom u pulskom arhipelagu.

– Pozivamo vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad, kreaciju koja može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini postane jedan od nagrada jedriličarima na regatama. Povezujemo sport i umjetnost, potičemo suradnje, kreativnost, podržavamo lokalne „umjetnike u duši” male i velike i želimo Pulu pod jedrima za sve generacije i kroz cijelu godinu – dodala je predsjednica JK Delfin.

Svi radovi će se javno objaviti i javno će se glasati za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Foto: JK Delfin

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave OVDJE.

Prijave su otvorene do 17. ožujka 2022. godine.

– Natjecatelji, vidimo se 18. ožujka u 18 sati na startu! – poručuju organizatori.

O Jedriličarskom klubu Delfin:

JK Delfin je sportski klub i neproftna udruga iz Pule koja okuplja jedriličare entuzijaste, djecu i odrasle. Pokretači smo istarskog kupa krstaša 2015. godine s ciljem poticanja suradnje među klubovima i izgradnje identiteta Istre kao regije jedriličara sportaša krstaša.

U 2022. godini rastemo s brojem članova, brojem verificiranih sportaša te brojem i kvalitetom organizacije regata krstaša. Od 2021. godine predsjednica kluba je JK-a je Sanja Vale Čupić. Sve regate organiziramo kao manifestacije, a u 2022 godini organiziramo 11 međunarodnih regata. U organizaciji surađujemo s udrugama, poduzetnicima, sponzorima i lokalnim upravama, a 9 regata se organizira upravo u pulskom arhipelagu. Ostale dvije regate tijekom godine bit će organizirane u Raškom zaljevu (Barbanska i Trget kup). Svaka regata ima svoj poseban identitet te se vrijedi okušati u svakoj. Povezujući sport i kulturu-zabavu pretvaramo regate u zanimljive manifestacije privlačne ne samo jedriličarima već i široj publici. Tako smo krenuli graditi i priču oko regate “Pula pod jedrima”. Cilj našeg kluba je proširiti ljubav prema moru i jedrenju te privuči što veći broj aktivnih članova u klub i povećati broj jedriličara generalno. Jer jedrenje je stil života, kultura življenja za sve generacije i kroz cijelu godinu.

I.B.