Provaljivali u objekte u izgradnji i krali bojlere, umivaonike, školjke, klime, alat..

DUBROVNIK - Trojica lopova u sedam su slučajeva provaljivala u objekte u izgradnji na dubrovačkom području te krali klima uređaje, bojlere, umivaonike, školjke i drugu sanitarnu opremu, te alat.

Radi se o kaznenim djelima koja su počinjena od lipnja prošle do veljače ove godine na području Dubrovnika, Župe dubrovačke i Komolca, priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Kaznena djela su počinjena u sedam odvojenih slučajeva, u kojima su osumnjičeni ponekad djelovali zajednički, a ponekada pojedinačno. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta procjenjuje se na gotovo 124.000 eura.

Utvrđeno je da su 30-ogodišnjak i 40-ogodišnjak od početka lipnja do početka prosinca prošle godine, iz unutrašnjosti šest objekata u izgradnji na gradilištu u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj ukrali 61 unutarnju i 14 vanjskih jedinica klima uređaja, 45 električnih bojlera te 23 viseće toaletne školjke.

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Osumnjičeni su i za krađu tuš kabine, 12 umivaonika, 10 miješalica za umivaonik, tri tuš seta i 19 poklopnica za ugradbene tuš kanalice.

Spomenuti 30-ogodišnjak tereti se i za dvije odvojene provale tijekom siječnja na gradilištima stambene zgrade u Solinama odakle je ukrao tri bušilice, laser, mokro-suhi usisavač, više komada trafoa te više rasvjetnih tijela.

Policija ga sumnjiči i za dvije krađe starinskih kamenica koje su u dva odvojena slučaja iz dvaju dvorišta obiteljskih kuća s područja Dubrovnika ukradene tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine. Pod istragom je i zbog krađe alata iz dvorišta obiteljske kuće u Komolcu, a 45-ogodišnjaka se sumnjiči da je od u Mokišici ukrao i dva televizora te prijenosno računalo.

Ukradene predmete prodavali su po nižim cijenama. Policija je u sklopu istrage jedan dio tih predmeta pronašla i vratila njihovim vlasnicima. Potraga za preostalim predmetima se nastavlja.

Osumnjičeni 30-ogodišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku, dok protiv ostale dvojice kaznena prijava ide u redovnoj zakonskoj proceduri.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Župa dubrovačka u zadnjih desetak dana na udaru kradljivaca
Župa dubrovačka, najjužniji dio hrvatskog akvatorija, u zadnje je vrijeme izložena krađama novca, nakita i parfema, a ukraden je i kompresor vrijedan oko tri tisuće eura. Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je u utorak da su djelatnici Postaje granične policije Gruda jučer razrije…