Provalio u kamp kućicu pa u njoj odlučio i ostati

ZADAR – Izreka kaže – prilika čini lopova. A takva prilika ukazala se 41-godišnjaku u okolici Zadra, kojega policija sada tereti za kazneno djelo Narušavanja nepovredivosti doma.

Prema informacijama iz policije, muškarac je u veljači ove godine na području Poličnika provalio u kamp kućicu u vlasništvu 70-godišnje švicarske državljanke i odlučio tamo boraviti neko vrijeme.

U kojem trenutku se doznalo da je “neželjeni gost” zaposjeo kamp kućicu, policija ne navodi. No s obzirom da je ovom radnjom počinio kazneno djelo Narušavanja nepovredivosti doma, 41-godišnjak je i kazneno prijavljen.

Provala se ovaj ponedjeljak dogodila i u

Ražancu, gdje je nepoznati počinitelj provalio u apartman kojeg koristi 39-godišnja državljanka Slovenije, odakle je otuđio novčanik s novcem i dokumentima. 

Inače, iz zadarske policije još jednom apeliraju na domaće i goste da prilikom odlaska na plažu ili na područja gdje se okuplja veći broj ljudi, sa sobom ne nose vrijedne stvari. Krađe su sve češće, a pronalasci počinitelja sve teži.

Policija još uvijek traga za nepoznatom osobom koja je prije dva dana u poslijepodnevnim satima

na Poluotoku u Zadru, 52-godišnjaku iz torbice ukrala novčanik. Materijalna šteta je nekoliko tisuća kuna.

Slična priča dogodila se jučer na plaži u Selinama, gdje je nepoznati počinitelj ukrao ruksak 48-godišnjoj ženi, dok je

u 67-godišnji Švicarac ostao bez novčanika na plaži u Tribnju-Šibuljine. U oba slučaja materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. 

K.B.