Prošle je godine Novalja bila prvo otočni cilj u povijesti ove utrke - ove godine biciklistička elita opet stiže na Pag!

Riječ je o utrci CRO Race 2024. koja je na rasporedu od 1. do 6. listopada, a prema najavama organizatora i očekivanjima publike, pred nama je još jedno snažno izdanje. 

Zahvaljujući CRO Race utrci Hrvatska će po deveti put biti pretvorena u jedinstvenu sportsku arenu čiji će kadrovi ponovno obići čitav svijet. Govoreći o kontekstu globalne vidljivosti, gledatelji diljem svijeta imaju tako priliku vidjeti neke od najreprezentativnijih dijelova naše države i kulturno-povijesnog nasljeđa, a zahvaljujući velikom interesu strane javnosti, utrka je prošle godine bila prikazana na šest kontinenata u više od 190 država, odnosno ostvarila je doseg prema 1,5 milijardi globalnih gledatelja. 

Ususret najvažnijoj biciklističkoj utrci u Hrvatskoj, danas je u Gradskoj vijećnici potpisan novi Sporazum o suradnji između organizatora utrke i Grada Novalje koji je prošle godine postao prvi otočni domaćin cilja u povijesti utrke.

- Prošle smo godine bili domaćin cilja druge etape, a sudjelovanje na devetom izdanju CRO Race utrke pruža nam zbilja unikatnu priliku da domaćoj i svjetskoj javnosti još jednom približimo zbilja prekrasne kadrove Novalje i ambijent cijelog otoka Paga. Novalja je, zahvaljujući dugoročnom fokusu na aktivni i sportski turizam, izgradila novu viziju turističkog razvoja. CRO Race je neizostavni dio tog napretka, a njegov turistički i gospodarski utjecaj očigledan je u rezultatima destinacije i pozitivnim reakcijama svih sudionika - rekla je direktorica TZ Novalje Marina Šćiran.

Detaljnije informacije o ovoj utrci pronađite na službenoj stranici utrke.

J.T.