Proslava blagdana Svetoga Vlaha - Evo što donosi "Festa 2024. Dubrovnik"

DUBROVNIK - Višednevna manifestacija "Festa 2024. Dubrovnik" tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Udruga Festa Dubrovnik već više od dva desetljeća organizira raznovrsne kulturno-umjetničke programe ususret Festi sv. Vlaha, a u suradnji s brojnim ustanovama u kulturi Grada Dubrovnika i istaknutim udrugama iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz sudjelovanje Gospodarske i Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnja, dvadeset treća manifestacija počinje u utorak, 23. siječnja predstavljanjem prvog romana Žarka Dragojevića "Prolaz na jugoistok" u Art radionici Lazareti u 19 sati. Uslijedit će koncert dubrovačkog benda Embassy 516 s gostima, klapom Kaše i gudačkim kvartetom koji će se u Kazalištu Marina Držića održati u srijedu, 24. siječnja, a taj koncert prati i izložba ilustracija dugogodišnjeg suradnika benda Igora Jurilja, umjetničkog imena Yellow Yuri, prenosi Radio Dubrovnik.

Foto: Udruga Festa Dubrovnik / Promo

Tradicionalna Festa od klapa u Kazalištu Marina Držića na programu je u četvrtak, 25. siječnja, s početkom u 20 sati. Na ovom humanitarnom koncertu, uz dubrovačke, nastupit će i klape sa šireg područja županije.

Središnji gala humanitarni koncert posvećen legendarnom Franku Sinatri pod nazivom "Dear Mr. Sinatra by Marko Tolja" u Kazalištu Marina Držića u subotu, 27. siječnja s početkom u 20 sati.

Predstave Kazališne družine Kolarin i ove su godine dio bogatog programa Feste 2024 Dubrovnik. U nedjelju, 28. siječnja Kolarini će odigrati dječju humanitarnu predstavu CAREVO NOVO RUHO u Kazalištu Marina Držića, a u utorak, 30 siječnja izvest će komediju "Do posljednje kapi krvi".

U nedjelju, 28. siječnja u 19 sati "Dive u Sv. Vlahu" zapjevat će u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. U crkvi Sv. Vlaha nastupit će Diana Hilje, Terezija Kusijanović, Sara Žuvela, Marija Kristina Tomić i Valentina Elizabeta Šilje u pratnji pijanistice Stefani Grbić.

Izložba "Sveti Vlaho - znamen u kamenu" članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u suradnji s UGD, KMD, DMD i MHI bit će otvorena u predvorju Kazališta Marina Držića u ponedjeljak, 29. siječnja u 19 sati. U srijedu, 31. siječnja u 11 sati održat će se radionica Feste od vina u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i TZG Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za Sv. Vlaha u restoranu Mimoza. Sljedećeg dana, 1. veljače, uslijedit će predstavljanje monografije "20 godina Ljetne škole filma Šipan" u dvorani Visia u 18 sati.

"Festa od vina na Kandeloru" održat će se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ u Gradskoj kavani od 11 sati.

Humanitarna namjena 23. Feste Dubrovnik usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha.

A.B.