Propao i drugi pokušaj prodaje 3. MAJA

Do srijede. 31. kolovoza u 14:00 sati, nitko nije iskazao interes za kupnju 88,26 posto dionica 3. MAJA koje se prodaju u stečajnom postupku Uljanika, potvrdila je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić.

Istovremeno, Uljanik u stečaju od riječkog brodogradilišta 3. MAJ potražuje iznos od 140 milijuna kuna, o čemu se vodi sudski spor.

Čini se da će država kao odlučujući vjerovnik Uljanika imati ključnu ulogu u okončanju stečajnog postupka nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga, rekla je stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić.

Najavila je da će se prema Skupštini vjerovnika nekadašnjeg pulskog brodograđevnog holdinga ići s prijedlogom da se nastave aktivnosti oko unovčenja stečajne imovine kako bi se okončao stečajni postupak Uljanika i »3. MAJ« oslobodio utega. - Republika Hrvatska kao najveći vjerovnik ima i većinu od 65 posto broja glasova na Skupštini, pa se očekuje da će odluku o raspletu donijeti predstavnici Ministarstva financija - rekla je Ružić za Hrvatski radio.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

NEIZVJESNA BUDUĆNOST RIJEČKOG ŠKVERA Hoće li se prodati 3. Maj?
Jučer je održana Glavna skupština 3. Maja”, na kojoj su prihvaćena financijska izvješća o poslovanju u prošloj godini te dane razrješnice direktoru i članovima Nadzornog odbora ovog brodogradilišta, piše Novi list. Kao što je poznato, riječko brodogradilište prošlu je poslovnu godinu zaklj…