Promotivni film o Bakru dobio posebno međunarodno priznanje

BAKAR – Promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“ /2’50”/ 2020, autora Krešimira Černeke, međunarodni žiri festivala 23. ITF’CRO ocijenio vrlo kvalitetnim te mu je dodijelio POSEBNO PRIZNANJE 23th ITF’CRO 2020.

Na ovogodišnji Interstas pristiglo je 412 turističko-promidžbenih filmova iz 147 zemalja, nominirano je 178 filmova iz 63 zemlje (159 iz inozemstva i 19 iz Hrvatske) za neku od nagrada. Međunarodni žiri festivala – 23. ITF’CRO, nagradio je ukupno 29 autora, filmova, producenata iz 17 zemalja svijeta (od toga: 17 iz svijeta i 12 iz Hrvatske).

Film autora Krešimira Černeke prikazuje bakarske turističke adute kroz manifestaciju „Šetnja kroz povijest – Bakar na vrhu“. Audio-vizualni materijal traje ukupno tri minute, a isti je napravljen za Turističku zajednicu Grada Bakra, kao promo materijal za domaće i strano turističko tržište.

– Kadrovi šetnje kroz bakarsku povijest snimljeni su na ovogodišnjem Margaretinom letu u Bakru, koje je ove godine doživjelo nešto drugačije, a time i zanimljivije izdanje. Materijal je snimljen tehnikom usporenih snimki, a korišteni su i materijali iz zraka. Bakar je uvijek izvrsna kulisa za inspiraciju i snimanje, u to nema sumnje. U ime cijele ekipe zahvaljujem se Turističkoj zajednici Grada Bakra, odnosno Sonji Jelušić Marić, kao i gradonačelniku Grada Bakra na ukazanom povjerenju. Izgleda da smo svi zajedno kreirali nesvakidašnji materijal i malenom gradiću uz more vratili stari sjaj – kazao je Krešimir Černeka, dodajući kako je zadovoljstvo tim veće što je konkurencija na poznatom turističkom festivalu bila ogromna. U izradi promo filma pomogli su još Siniša Barčić, kao snimatelj i Fabijan Černeka kao scenarist.

Priznanja najboljima trebala su biti uručena na završnoj svečanosti 27. Interstasa, manifestacije i smotre turizma, filma i krajobraza te 23. ITF’CRO – festival turističkog filma pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske. Nažalost, zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom, završnica cjelokupne manifestacije s dodjelom međunarodnih turističkih i film/festivalskih nagrada Laureatima 2020, koja se trebala održati 11.-13. studenog 2020, u Gradu Solinu, odgađa se za neki povoljniji termin. Kada se situacija stabilizira, laureatima-dobitnicima svih međunarodnih turističkih nagrada uručit će se ove prestižne međunarodne nagrade na prigodnoj svečanosti.

Podsjetimo da je Bakar zablistao na ovogodišnjem Interstasu s čak 3 osvojene nagrade! Posebno priznanje Interstas 2020. dodijeljeno je gradonačelniku Grada Bakra g. Tomislavu Klariću, Zlatni Interstas 2020. za izvrsnost u radu Turističkoj zajednici Grada Bakra te festivalska nagrada Posebno Priznanje 23th ITF’CRO 2020. za sjajan turistički promotivni film “BAKAR – WALK THROUGH HISTORY“, redatelja Krešimira Černeke iz produkcijske kuće Creative Media.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Projekt kreativnih učenika OŠ Bakar: „Nota do note za bakarske ljepote”
TAKALA Praputnjarskim srcem očuvan dio fascinantnih Bakarskih prezida