Promocija monografije klape Vinčace – “Fala Ti Bože, ča iša san ovin sviton”

OMIŠ / NOVI VINODOLSKI – Festival dalmatinskih klapa Omiš i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog u okviru programa 55. FDK Omiš 2021., ovu subotu, 28. kolovoza s početkom u 20.00 sati predstavljaju monografiju autorice Herci Ganza: FALA TI BOŽE, ČA IŠA SAN OVIN SVITON – KLAPA VINČACE 1999.-2019.

Muška klapa Vinčace ovogodišnji je pobjednik 55. FDK Omiš prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda. Osvojivši ukupno pet zlatnih štitova, najsjajnijih omiških odličja, svrstali su se u sami vrh najtrofejnijih i najboljih klapa u povijesti Festivala.

Foto: Marina Rubčić

Monografija slikom i riječju govori o dvadeset godina njihovog predanog rada, prijateljstva, druženja, uspjeha i ljubavi prema klapskoj pjesmi, ali i prema Omišu, njenoj kolijevci. Sve je to svojim perom na papir prenijela i začinila vrsna spisateljica Herci Ganza, koja se već profilirala u pisanju klapskih monografija: „Festival dalmatinskih klapa Omiš 1967-2016“, „Nima vaki testamenta – biografija Ljube Stipišića Delmate“, kao i brojnih drugih.

Foto: Marina Rubčić

O knjizi će govoriti njeni recenzenti Bože Mimica i Ana Pernić, glavni i odgovorni urednik Radovan Baričević, te autorica Herci Ganza, dok će program moderirati Mijo Stanić, ravnatelj Festivala. Zvucima klapske pjesme promociju će začiniti protagonisti knjige, klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog.

Foto: FDK

Predstavljanje monografije planirano je u klaustru Franjevačkog samostana, a u slučaju lošeg vremena održat će se u crkvi Gospe od Karmela na Skalicama u Omišu.

D.G.