Promocija inovativnog ekoturističkog paket aranžmana u zaštićenom morskom području Cres – Lošinj

CRES – Morsko zaštićeno područje Cres – Lošinj, koje spada u eko mrežu NATURA 2000, ovih je dana ponovno u središtu europske pozornosti. Na otoku Lošinju trenutno borave odabrani internacionalni blogeri, influenseri i predstavnici turoperatora zapadnoeuropskog tržišta koje okuplja INTERREG DestiMED PLUS projekt,

Njihov zadatak je iskusiti, promovirati i potencijalno tržišno plasirati novokreirani ekoturistički paket aranžman „YOUR OWN RHYTHM OF SENSES“, koji je nastao u suradnji lokalne zajednice s brojnim regionalnim i nacionalnim tijelima, a pod vodstvom Instituta za turizam iz Zagreba.

U projekt su uključeni Ministarstvo turizma i sporta te Primorsko – goranska županija, a cijeli program odvija se u morskom zaštićenom području Cres – Lošinj pod zaštitom mreže NATURA 2000. Cijeli program uključuje lokalne turističke proizvode i usluge te lokalne turističke pružatelje usluga i zaposlenike u cilju zadržavanja prihoda na lokalnoj razini s minimalnim posljedicama na okoliš i življenje.

Tematizacija samog aranžmana nastala je u želji da se gostima predstavi istinski otočni ritam kojim Lošinjani dišu i žive, kroz aktivaciju svih osjetila turista prema danima. Cijeli aranžman ima oznaku ekoturističke kvalitete brenda MEET Network, te je kreiran za tržište iskusnih, platežno sposobnih, ekološki odgovornih i avanturističkih putnika srednjih godina, engleskog i njemačkog govornog područja koji uživaju u spoju outdoor aktivnosti i psihofizičkog odmora, lokalnoj gastronomiji, kulturi, prirodi i tradiciji te interakciji s lokalnim stanovništvom kroz raznovrsne kreativne radionice, iskustva i posjete.

DestiMED projekt već je proveden u PP Lastovsko otočje i NP Kornati, gdje se, kažu, pokazao kao pun pogodak.

J.K.