PROMJENJIVI PONEDJELJAK Okrenulo na buru, a moguće su i nevere

Povremenih mjestimičnih oborina bit će još i u promjenjivi ponedjeljak, samo rijetko i utorak, te ponovno vjerojatno za vikend, a sredinom tjedna bit će stabilnije, sunčanije i uglavnom suho. Jake bure bit će na Jadranu većinom u utorak. Temperatura zraka i dalje viša od prosječne, ali manje nego u prošlom tjednu, pri čemu je od srijede ponegdje u unutrašnjosti moguć slab mraz, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a-a.

Iz DHMZ-a su izdali upozorenje za pomorce u kojem stoji da su na krajnjem sjeveru Jadrana te podno Velebita mjestimice udari bure 35-40 čvorova. Moguće su nevere.

Promjenjive naoblake bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, a uz mjestimičnu kišu može i zagrmjeti. Poslijepodne kiša rjeđa, češća sunčana razdoblja. Puhat će većinom umjerena bura i sjeverni vjetar, prema otvorenom sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. Temperatura zraka između 11 i 16 °C.

Na jugu Hrvatske također promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu, uglavnom prijepodne lokalno uz mogućnost grmljavine. Puhat će većinom umjereno jugo i južni vjetar.

Zbog vjetra jutros su u prekidu:

  • katamaranske linije: Split-Hvar-V. Luka-Ubli i Vis-Split;
  • brodska linija: Komiža-Biševo.

Od srijede jutra hladnija

U nastavku tjedna na kopnu djelomice sunčano, a uz više oblaka još ujutro može biti kiše. S postupnim razvedravanjem jutra od srijede hladnija uz mjestimični mraz. Dnevna temperatura bez znatnije promjene, ali niža nego prethodnih dana.

Na Jadranu većinom sunčano, oblačnije u prvom dijelu utorka kad uglavnom u Dalmaciji još može biti mjestimične kiše. U utorak će nakratko bura pojačati. Jutra hladnija, kao i na kopnu.

D.G.