Proljetni kros povodom dana Zadarske županije

Povodom Dana Zadarske županije, u park-šumi Musapstan održan je Proljetni kros na kojem je sudjelovalo šezdesetak atletičara.

Oni su stigli iz AK Biograd, HAK Sv. Ante Poličnik, AK Alojzije Stepinac, AK Olympionik Zadar te čak i iz AK Dubrovnik.

Uz prekrasno sunčano vrijeme i podršku roditelja i trenera, djeca su uživala u prirodi pokazujući svoje trkačke sposobnosti stečene svakodnevnim radom u klubovima. Proljetni kros okupio je talentirane sportaše svih dobnih skupina čija su nadmetanja oduševila publiku energijom i izdržljivošću, piše eZadar.

Ovaj kros je također dio projekta Ministarstva turizma i sporta "Od malih do mladih" u kojem sudjeluju i klubovi Zadarske županije.

- Ovaj kros označava početak atletske sezone na otvorenom za djecu i odrasle. Zahvaljujem svima koji podržavaju i pomažu atletiku i sport u cjelini. Nadamo se da će ova inicijativa donijeti još bolje rezultate u budućnosti. Proljetni kros je bio prilika za nezaboravne trenutke i potvrdu atletskog talenta među mladim sportašima Zadarske županije, ali i dragim gostima iz Dubrovnika. Čestitke svim natjecateljima na hrabrosti i upornosti na stazi - izjavio je u ime organizatora predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije, Slobodan Miolović.

J.T.